Tunjung Tutur

Wes Aja Maneh Nganggep Disabel! | 13 Februari 2016

Ana sing nyleneh ing acara Pertemuan Masyarakat Berkebutuhan Khusus, Lawang 6 Desember 2015. Puluhan peserta padha sepakat nyoret tulisan Disabilitas ing spanduk kang tulisan pepake: World of People with Disability 2015, Pertemuan Masyarakat Berkebutuhan Khusus, Mandiri Tanpa Batas Disabilitas. Loh, lha opo’o?

“Kabeh manungsa iku pada wae. Kang sinebut cacat utawa disabel iku amarga katon ora wutuh, ananging apa iya manungsa sing katon wutuh iku babar blas tanpa kakurangan?” mangkono juru wicara kegiatan Dicky Sulaiman anggene paring katrangan marang kang rawuh.

Sakbanjure miturut Dicky, Disabel iku asal ukarane DIS= ora, ABLE= mampu utawa becus. Dadi genahe disabel iku ateges ora becus. Monggo dipun gagas kang mangkene iku lha iya kalebu nyidra utawa nyacat sakpada-pada uga fitrahing Gusti? Dadi sumonggo para sederek wes aja nyacatno awake dewe utawa liyan. Aja maneh nganggep disabel. Sebab sejatine ora ana titahing Gusti Kang cacat utawa disabel sing ana mung “berkebutuhan khusus.

Puji syukur, acara Pertemuan Masyarakat Berkebutuhan Khusus kang diadakna komunitas penggiat kusta lan disabilitas Lingkar Sosial (LINKSOS) gegandengan karo lintas komunitas sak Malang Raya Gerbangdara iki bisa mlaku miturut rancangane. Rampung acara peserta uga oleh pembelajaran budidaya tawon langsung saka juragan Agrowisata Petik Madu. Wuih..

Bab liyane ing pungkasane acara pada sepakat gawe organisasi, jenenge LPMBK utawa Lembaga Pemberdayaan Masyarakat Berkebutuhan Khusus. Lembaga iki tujuan pokoke kanggo mbuka pelatihan kerja lan lapangan kerja anyar kanggo anggotane.

Yen butuh info luwih jelas ngenani LPMBK langsung wae kontak ketuane Kertaning Tyas no hape 085764639993 utawa mara nang Workshop/ papan pelatihan lan kerja ing Jl Sumber Sekar RT 01/15 No24 Lawang, Malang- Jawa Timur.


Tinggalkan sebuah Komentar »

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: