Tunjung Tutur

Saingan Dukun | 10 Agustus 2009

Alhamdulillah.. sore iki ono rejeki teko, aku diundang selametan ing lokasi pasar sing nggak adoh songko omah. Lan koyo biasane aku didhapuk ngujubno utowo donga miturut tatacara Jowo. Ono roso bungah, sebab ing ngatasi urip ing perantaun isih ono wong sing kerso nguri- uri budaya.

Piranti selametan wis katon pepak, ono tumpeng, ingkung lan liya- liyane.., mulo acara enggal tak wiwiti wis ora nunggu mengko utawa sesuk..

Sukses acara.., banjur shahibul kajat nyedak aku lan nyalami..

+ Matur sembah Nuwun mas pandongane.. Mugi sing bales sing Kuoso.. (ature cekak sinambi setengahe mekso masrahno amplop ing tanganku..)

Durung sempat tak jawab, shahibul kajat nyambung ucap maneh:

+ Khusus Njenengan mas, yen belanja ing mriki mawon, wonten kortingan, saestu niki mas.. Ngiras kangge bukti dateng tonggo sebelah mas.. yen kulo niki saestu mboten purun solan salin dukun!

Walah.. walah.. niat mung arep murih berkat malah ketambahan pangkat didhapuk dukun!
Oalah donya- donya.. lha iki selametan kajate murih slamet opo saingan dukun?


Ditulis dalam Cerita Ringan
Tags:

1 Komentar »

  1. 😀 lucu mas, ana2 wae ya critane wong urip iku,hehehe, kejadian ndek ndi iku mas?nang palembang ta?waahh…tibane sik ana ya sing tetep teguh karo budaya jawa

    itu pengalaman saya di Palembang mbak sekar.. lucu ya..:mrgreen:

    Komentar oleh sekar — 10 Desember 2009 @ 07:49


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: