Tunjung Tutur

Satpam Nyolong Gedhang | 20 Juni 2009

Krisis Global arane.. Akeh wong susah, lan sing nggak sabar dadine wong sing tansah kepepet, banjur maling lan tumindak ala. Ning ya sejatine.. Maling lan tumindak ala iku ora mung ana ing jaman saiki.. Nanging tumindak ala iku wis ana sak- umure manungsa, Nggih to..?
Dek seminggu kepungkur kancaku dicekel security alias satpam perusahaan, kena tuduh maling kabel, jare ya sempat ditaboki, pak pok pak pok… Lan ing akhir putusane tiba’e ya mung ‘praduga tak bersalah’.. Ning ya ngapo ndadak main tabok barang..😐
Lan sore iki ganti aku sing nyekel maling.. Sing dimaling jane barang sing ora mbejaji.. ya mung Gedhang!
Kanggo nambah penghasilan aku pancen dodolan gedhang. Tak gantung ing ngarep omah, sak iket isine telung sisir regane limang ewu. Ceritane sore iku aku ngeterna anak bojoku ngaji. Lan bali ngaji katon saka adoh kira- kira jarak satus meter ana wong ing ngarep omah, banjur wong iku lunga cepet- cepet, ngebut yen numpak sepeda. Aku wis krasa iku ana samubarang sing ora beres..
Tekan omah sakwise nekakna anak bojo, aku banjur nyusul wong mau, tak tutna nganti deweke mandheg ing ngarep omahe.. Tanpa ucap apa- apa aku nyedhak lan nyawang pisang sing wis meh mateng kabeh iku mau.. uga tak sawang wong sing nggawa pisang iku. Wong iku.. Satpam sing nyekel kancaku wingi.. Wong iku katon isin ora karu- karuan.. Duh Gusti.. Satpam Nyolong Gedhang..😐
Nanging isih untung, isih untung temenan, dudu polisi sing konangan Nyolong, yen iku sing kedadean bisa- bisa malah aku sing diproses.. Lho.. kok bisa..?
😀😀 iku mung sanepan wae, yen ing kasunyatan urusan karo wong sing duwe wewenang yen ora ati- ati bisa kuwalik- walik kahanan..
Duh Gusti.. doh- dohna sing adoh sangka anak lan keluarga kulo.


11 Komentar »

  1. wah iki mas……
    kadang nggih cerita niki wonten ing kasunyatan…
    cerito niki saged dados renungan mas….

    =MΔD_BLΔCK=

    Komentar oleh =MAD_BLACK= — 27 Juli 2009 @ 07:53

    • Lha inggih mas.. arane jaman edan, jare yen ora ngedan ora keduman..😀 😀

      Komentar oleh Mas Tyas — 27 Juli 2009 @ 08:52

  2. Ora opo2 prinsipe wong kuwi gedhang kuwi duweke gustiallah. Dheweke paling wis nembung karo sing gawe urip. Mbah njaluk gedhange? Yo , njukuko dewe le!

    weleh- weleh.. isoooo wae.. :mrgreen:

    Komentar oleh sammsul — 23 November 2009 @ 04:03

  3. jangankan nyolong gedhang, nyolong motor di parkiran aja ada… hehehe… salam nyolong…

    sedj

    ada lagi motor nyolong parkiran, maksudnya nggak mau parkir di tempat yang semestinya..

    Komentar oleh sedjatee — 6 Januari 2010 @ 00:19

  4. Sanepane mantep tenan… aku yo asline wegah urusan karo wong sing duwe kuwoso. Ngrusak ati.

    watone eling klawan waspodo cak, nggih to..

    Komentar oleh wardoyo — 12 Januari 2010 @ 09:10

  5. serba sulit bagi orang kecil bila berhadapan dengan panguasa yang tidak bijaksana, dan kebanyakan penguasa itu ya tidak bijak dg orang kecil., bisa-bisa kebo ilang kandang nututi…….. ya thoooooooooo

    Komentar oleh Anonim — 11 November 2011 @ 03:51

    • Makanya trend saat ini, bagi wong ndeso, kalo kebo ilang mendingan lapor preman. Paling nebus sekian ratus ribu rupiah, kebo kembali kandang utuh..😀

      Komentar oleh Kertaning Tyas — 17 November 2011 @ 07:49

  6. makasih cerita di atas saya copy paste buat tugas adik yg sekolah di sma.
    kalo ada diperbnyak lagi cerita telada dalam bahasa jawa, apikkkkkk tenannnnnnn

    Komentar oleh Anonim — 11 November 2011 @ 03:52

    • Ok, makasih. Kali waktu kubuat cerita lain.

      Komentar oleh Kertaning Tyas — 17 November 2011 @ 07:50

    • andai saja aqu punya teman niiiii

      Komentar oleh Anonim — 17 April 2014 @ 11:45

  7. Salam semuanya … mari lestarikan bahasa jawa..🙂

    Komentar oleh KertaningTyas — 2 Agustus 2014 @ 05:35


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: