Tunjung Tutur

Nyusuh “Kutang Bodhol” | 5 Juni 2009

Biyen ing Sugihwaras sawijining desa ing kabupaten Magetan, ing omahku ana tikus, rupane ireng, cungure luwih dawa tinimbang tikus liyane, sabane ing turut pawon lan pinggir peceren. Yen mlaku kerep nurut pinggir omah, jarene matane blawur lan mung ngandelake cungure sing dawa iku. Lan sing dadi ciri khas yaiku ambune sing ora enak (yo pancen ora ana tikus sing wangi) lha maksude nganti kucing wae ora doyan, kejabane kucing nggragas😀

Banjur tahun wingi ing Jakarta Selatan, nggone mamasku sing pakaryane ngurus kethek ing Kalimantan, alias konservasi orang utan, dheweke kandha:
“Omahku cilik yas, ning yo disawang wae, iki yo omah, yo kantor, perpustakaan, dapur, peturon lan papanku anggen komunikasi karo wong sakjagad! Pesenku yen slirane duwe barang harian sing telung wulan lawase ora kaanggo iku teges barang ora pati kanggo, tinimbang ‘Nyusuh’ luwih becik diwenehke wong liya..”
Aku njur kelingan tikus celurut sing hobby Nyusuh, akeh resek ing omahe, malah Nuwun sewu ana “sempak lan kutang bodhol”. Omah sing akeh barang-barang ora kanggo prasasat omah tikus celurut. Ning yo isih lumrah wae tumrap tikus celurut tinimbang tikus- tikus kantor utawa tikus- tikus berdasi sing rapi ning sejatine ora mbejaji. Yen kutang bodhol wis genah ora kanggo, ning yen tikus celurut gadungan alias para koruptor iku Nyusuh hak’e liyan sing saknyata isih kanggo. Ning yo pancen bedane yen celurut gadungan iku ambune wangi. Yo kari piye saiki kucinge, arep nubruk tikus utawa dadi celurut pisan, mangga kersa mawon, mumpung saiki isih kalebu jaman edan.


Ditulis dalam Cerita Ringan
Tags:

7 Komentar »

  1. -Lha panjenengan apa sampun kagungan kaset campursari sing judule “Kutang Pedhot”?
    -Salam

    (Lha Nggih niku pak, digondhol celurut pisan!😀 )

    Komentar oleh Abdul Cholik — 12 Juni 2009 @ 03:57

  2. penake nyusuh kotang ora bodhol

    nggih mas.. nyusuho dewe.. :mrgreen:

    Komentar oleh huda — 23 November 2009 @ 07:45

  3. Suwalku nganti ake sing bedhah digrogoti tikus… Ning dudu tikus curut…tp tikus piti, tikus anak’an sing nggragas banget koyo koruptor… Mosok sabun, kabel, suwal, sandal, tas kresek…lan liya2ne, podho digasak kabeh…peh, jian temen2 nggeragas tenan pokok’e….😀

    Wakakak.. onooooooooo wae.. :mrgreen:

    Komentar oleh Hary4n4 — 26 November 2009 @ 13:02

  4. Nyusuh duit ngunu ana ora to??

    Komentar oleh Gadjahdior — 18 Agustus 2010 @ 01:12

  5. Sepertinya menuangkan uneg2 ya, Mas?
    Saya tdk mengerti bahasanya, hehehe

    Salam kenal di blog dan diundang mampir ke pondokku.
    Salam!

    Komentar oleh BENY KADIR — 18 Agustus 2010 @ 01:17

    • Iya pak, ini menceritakan bahwa orang yang tak mau berbagi ataupun suka menumpuk- numpuk harta benda tak ubah sepertinya tikus celurut yang suka mengumpulkan sampah. Makasih ya, salam.

      Komentar oleh Kertaning Tyas — 19 Agustus 2010 @ 06:10


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: