Tunjung Tutur

Dewa Doyan Duit | 28 Mei 2009

Cerita iki dek nalika aku isih cilik, ing nalikane isih sekolah dasar, nonton wayang wong ing TVRI. Nalika semono anane ya mung lucu, ning saya suwe banjur tinemu ing nalar yen sejatine karya para seniman iku sok digandhengna karo kahanan saben dina. Mboh lakone apa aku lali, sing eling ya mung obrolane Dewa Narada lan Petruk, sawijining punakawan.
Yen Narada iku sawijining Dewa kang anduweni candra ora bisa ndingluk lan tansah bondo tangan. Yo pancen mangkono wis dadi ujude sangka sing ngripta wayang. Caritane Narada ketemu Petruk, banjur ana obrolan, Petruk takon: Sampeyan kok ndangak wae ngapa, apa nggak kesel?
Narada semaur: Ya pancen mangkene candraku, wis dadi karsane Sang Hyang Widi. Aku tansah bondo tangan iki teges ora kedonyan, lan tansah dangak iki pralambange tansah eling maring Gusti. Mangkana Narada semaur sinambi mejang. Ananging ujug- ujug si Petruk nyelathu: Eh, Dewa lha iki duite sapa tiba?
Lan tanpa nganyang Narada banjur ndingluk, malah tangane wis ora binanda maneh. Si Petruk ngguyu: Ora- ora lha wong aku mung goroh!
Wah, kowe iki kok ngapusi dewa !
Mula Narada enggal- enggal bali menyang candrane..
๐Ÿ˜€ Dewa doyan duit! Caritane kaya dene Dewa jaman saiki, timbangane wong sing duwe panguwasa, candrane katon alim lan becik, nanging yen wis ketemu itungan duit njur katon sejatine, yen perlu nglakoni koalisi murih oleh kursi. Ra ketang bar koalisi njur antem- anteman kursi!
Jaman saya edan, apa kang sinawang nyata sejatine barang goroh kang wis lumrah. Mula becik yen bisa nglakoni welinge RNg Ronggo Warsito: Sakbegja- begjane wong lali isih begja wong eling klawan waspada.


Ditulis dalam Cerita Ringan
Tags:

11 Komentar »

  1. Walah…kurang ngerti aku…Salam kenal juga Mas Tyas ๐Ÿ™‚

    (weleh ora ngerti to? Yo wis, matur Nuwun wae!)
    ๐Ÿ™‚

    Komentar oleh Yep — 5 Juni 2009 @ 15:49

    • abdi oge teu ngertos๐Ÿ˜€

      (Nuhun enggeus silaturahmi,.)
      ๐Ÿ™‚

      Komentar oleh sakainget — 6 Juni 2009 @ 12:20

      • sami2 kang๐Ÿ˜€
        jadi keder begini bahasa-na…

        Komentar oleh sakainget — 6 Juni 2009 @ 16:11

  2. He.. He.. ๐Ÿ˜€ Dewa doyan duit, apa maneh kulo mas..๐Ÿ™‚ Tapi sing penting halal mas.. Nggih mboten? Matur Nuwun rawuhipun. salam kenal๐Ÿ™‚

    Komentar oleh Mas Tyas — 17 Juni 2009 @ 12:07

  3. Saiki akeh dewo ngglatak mas, ora idep isin, opo memang wis ora duwe isin opo ari gedek. dadi sing nggragas dudu punokawan koyo si petruk kuwi, malah dewa-dewane.

    Wis ben mengko dewane rak kuwalat kabeh koyo si batara Narada kuwi.

    Komentar oleh Sarnen Sudjarwadi — 9 Juli 2009 @ 09:08

    • He.. he.. Wis jamane mas, jaman edan, Yen ora edan nggak keduman… maksude keduman edan.. !๐Ÿ˜€ matur Nuwun rawuhipun..

      Komentar oleh Mas Tyas — 9 Juli 2009 @ 10:34

  4. welekkkkkkkkkkkkkkkkk.ra gayenggggggggggggggggggggg

    Komentar oleh iam — 25 Agustus 2009 @ 11:51

  5. hehe… bagus juga kalo banyak blog berbahasa jawa.
    Tapi saya kok agak bingung ya megeksplorasi blog ini. navigasinya kok kayak gak biasa??
    Salam kenal

    salam kenal kembali mas, trims kunjungannya..:mrgreen:

    Komentar oleh solusidigitalku — 21 November 2009 @ 23:49

  6. weleh weleh . . .๐Ÿ˜ฎ dewo neng wm ugo podo nggragas malah uduk duwit tok,ponton2 bekas, wesi2 bekas yo dipangani, pokoke ora nggadek.

    nggih mas huda, saiki lagi musim: dadi maling iku lumrah! ojo milu yo.. :mrgreen:

    Komentar oleh huda — 23 November 2009 @ 08:01

  7. Dewa19 kan juga doyan duit. Untungnya kasetnya laris mas.
    Salam hangat dari Surabaya

    nggih mbah, kalo gitu semoga mbah bisa jadi Dewo saja, Gede rejekine, Dowo umure, sehat walafiat!

    Komentar oleh MbahKung — 28 November 2009 @ 02:35


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: